Σχετικά

laugh

Η πορεία μου

Ονομάζομαι Δημητροπούλου Μαντώ και είμαι Licenced NLP Practicioner και σύμβουλος αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης.

Ακόμη, ασχολούμαι με το Life Coach, το MindSearch και το Design Thinking.

Είμαι πιστοποιημένη NLP Practicioner εδώ και ένα χρόνο έχοντας ήδη βοηθήσει αρκετούς ανθρώπους να αλλάξουν τη ζωή τους.

Τι σημαίνουν οι τομείς που ασχολούμαστε;

Τι είναι το NLP;

Ο Νευρο-Γλωσσικος Προγραμματισμός(NLP) είναι μια προσέγγιση επικοινωνίας, προσωπικης ανάπτυξης και θεραπείας!
Περιγράφει τη θεμελιώδη δυναμική μεταξύ του Νευρολογικές συστήματος(τον οποίο ρυθμίζει το πως λειτουργεί το σώμα μας) και της γλώσσας ( η οποία καθορίζει το πως Επικοινωνούμε με τους άλλους ανθρώπους) και το πως η αλληλεπίδραση τους επηρεάζει το σώμα και τη συμπεριφορά μας(τον προγραμματισμό μας).
Στην πραξη το NLP ειναι ενα συνολο τεχνικών, εργαλείων, συμπεριφορών και μια μεθοδολογία που μας βοηθά να αποκτήσουμε πληρεστερη πρόσβαση στο μυαλό μας, να καταλάβουμε πως ακριβώς σκεφτόμαστε, να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει μέσα μας, και επίσης να εντοπίσουμε πως σκέφτονται κ πως λειτουργούν οι άλλοι.
Με άλλα λόγια, όπως εξηγούν οι O’Connor & Seymour (2002:3-4) ο NLP ασχολείται με τη δομή της ανθρώπινης υποκειμενικης εμπειρίας: Πως οργανώνουμε αυτό που βλέπουμε, ακουμε και νιώθουμε και πως επεξεργαζόμαστε και φιλτραρουμε τον εξωτερικό κόσμο μέσα από τις αισθήσεις μας.

Τι είναι το Life Coaching;

Το Life Coaching(Συμβουλευτική Διαβίωσης) ειναι μια μέθοδος προσωπικής ενδυνάμωσης κατά την οποία ο ειδικός βοηθα τον πελατη να ορισει τους στόχους εκείνους που θα φερουν στη ζωή του τις αλλαγές που επιθυμεί! Στα πλαισια αυτής της δημιουργικής συνεργασίας ο Coach θέτει τις κατάλληλες ερωτήσεις έτσι ώστε ο πελατης να σκεφτεί πιο βαθιά κ να παρει τις απαντήσεις από τον ίδιο του τον εαυτό!Με απλά λόγια το Life Coaching μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο όταν είναι ψυχικά υγιής κ χρειάζεται καθοδήγηση κ υποστηριξη για να βρει αυτό που θέλει να αλλάξει στη ζωή του ώστε να νιώσει ικανοποιημένος!

Τι δεν είναι το Life Coaching

Δεν είναι ψυχοθεραπεία. Δεν απευθύνεται σε ανθρώπους με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που χρήζουν θεραπείας! Δεν είναι μέθοδος ψυχανάλυσης γιατί δεν εστιάζει στις βαθιές εσωτερικές συγκρούσεις του παρελθόντος! Δεν είναι καθοδήγηση! Δεν είναι παροχή συμβουλευτική υπηρεσιών!